Home » Grand Slam » Roland Garros » Verdasco stuurt Sascha Zverev naar huis

Verdasco stuurt Sascha Zverev naar huis

Verdasco stuurt Sascha Zverev naar huis

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Fernando Verdasco (ATP-37) heeft voor de verrassing van de dag gezorgd door het negende reekshoofd Alexander Zverev (ATP-9) te verslaan in de eerste ronde van Roland Garros. 

De wedstrijd tussen Verdasco en Zverev werd gisteren bij een 1-1 stand in sets stilgelegd wegens de invallende duisternis. De jonge Zverev had het zichtbaar moeilijk met de linkshandige Spanjaard. De Duitser kon te weinig buigen op zijn sterke opslag en maakte veel onnodige fouten. Verdasco pikte de draad weer op na een nacht rust en speelde uitstekend graveltennis. Na net geen drie uur wedstrijd stond de 6-4, 3-6, 6-4 en 6-2 eindstand vast.

Eerder dit jaar moest Verdasco nog zijn meerdere erkennen in twee sets tegen Zverev op het ATP-toernooi in Madrid. De 33-jarige Spanjaard is niet om een stunt verlegen. Op de Australian Open van vorig jaar versloeg hij zijn landgenoot Rafael Nadal (ATP-4) in de eerste ronde. Voor Zverev is deze uitschakeling een domper. Hij was namelijk een van de outsiders voor de titel na zijn toernooizege op het ATP 1000 Masterstoernooi van Rome.

 

koen

koen

Meer nieuws