Home » Geen categorie » Verenigde Staten wint achttiende Fed Cup

Verenigde Staten wint achttiende Fed Cup

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Voor het eerst sinds 2000 heeft de Verenigde Staten de Fed Cup gewonnen. Pas na het beslissende dubbelspel konden de Amerikaanse dames van Wit-Rusland winnen. 

Na de eerste dag stond het tussen beide landen 1-1, het duel kon dus nog alle kanten opgaan. In de eerste wedstrijd van zondag nam Coco Vandeweghe (WTA-10) het op tegen Aryna Sabalenka (WTA-78) die gisteren verrassend won van Sloane Stephens (WTA-13). De Amerikaanse had het één set knap lastig met de Wit-Russische en kon pas winnen in de tiebreak. In de tweede manche was Vandeweghe oppermachtig. De Amerikaanse bracht haar team op een 2-1 voorsprong door te winnen met 7-6 (5) en 6-1.

Stephens valt opnieuw door de mand

Stephens kon het duel beslissen door de vierde wedstrijd te winnen van Aliaksandra Sasnovich (WTA-87). De US Openlaureate begon goed aan de partij door de eerste manche met 6-4 binnen te halen. Daarna schoot de motor van de Wit-Russische in gang. Ze bracht het scorebord weer in evenwicht met 1-6 setwinst.

De beslissende set was een nagelbijter met wisselende kansen maar Sasnovich zette door. Na 2 uur en 21 minuten kon de 23-jarige Wit-Russische de 2-2 forceren door te winnen met 4-6, 6-1 en 8-6. De dubbelpartij moest de beslissing brengen. Dit was de zesde verliesmatch op rij voor Stephens.

De ontlading na het dubbelspel

Het laatste en allesbepalende punt moest gehaald worden in het afsluitende dubbelspel. Hierin namen Aryna Sabalenka (WTA D-444) en Aliaksandra Sasnovich (NG) het op tegen Shelby Rogers (WTA D-246) en Coco Vandeweghe (WTA D-63). In de eerste set was het Amerikaanse team oppermachtig. Shelby en Vandeweghe moeste geen enkel breakpunt toestaan en snelden naar een 6-3 setwinst.

De tweede manche was een stuk spannender. Beide teams gingen maar liefst drie keer door de opslag van de ander. Een tiebreak moest uitsluitsel brengen en na bijna 2 uur wedstrijd was de buit voor de Verenigde Staten eindelijk binnen. Vandeweghe, die zorgde voor de drie beslissende punten, en Shelby wonnen met 6-3 en 7-6 (3).

De Verenigde Staten volgen Tsjechië op als Fed Cup kampioen, zeventien jaar na hun laatste zege.

 

koen

koen

MEER NIEUWS