Home » Geen categorie » Verhoeven en Van Assche onderuit op de Open de Vendee

Verhoeven en Van Assche onderuit op de Open de Vendee

Verhoeven en Van Assche onderuit op de Open de Vendee

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Els Verhoeven (ITF-34) is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de halve finales in La Roche sur Yon, Frankrijk. Verhoeven verloor van de Amerikaanse Emmy Kaiser (ITF-15) in drie sets. Joeri Van Assche (ITF-225) had geen kans tegen de voormalige nummer één van de wereld Laurent Giammartini (ITF-33).

Na een vlotte 6-1 /6-2 overwinning tegen de Nederlandse Marlise Peters (ITF-62) moest Verhoeven vrijdag aantreden tegen het eerste reekshoofd op het ITF3 rolstoeltennistoernooi, Open de Vendee ($ 12 000). De 25-jarige Kaiser pakte de eerste set met 6-2, maar onze landgenoot won de tweede set met 6-3, waardoor een derde set voor de beslissing moest zorgen. De Amerikaanse trok aan het langste eind en won met 6-2.

Bij de heren had Van Assche geen makkelijke loting en speelde hij in de eerste ronde tegen de Fransman Giammartini. Onze landgenoot kon geen enkele game pakken en verloor met 6-0 en 6-0. Giammartini was in 1993 nog de nummer één van wereld en nam viermaal deel aan de Paralympische Spelen, waarbij hij in 1992 een bronzen medaille behaalde in het enkelspel en zilver in het dubbelspel. In het dubbelspel speelde Van Assche aan de zijde van de Nederlander Cor Van der Linden (ITF-414) de finale van de second draw.

Ronny Van Langendonck

Ronny Van Langendonck

Meer nieuws