Home » Grand Slam » Australian Open » Verrassend (en toch ook niet): Murray kondigt afscheid aan

Verrassend (en toch ook niet): Murray kondigt afscheid aan

Verrassend (en toch ook niet): Murray kondigt afscheid aan

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Andy Murray (ATP-230) heeft zijn afscheid aangekondigd op een persconferentie in Melbourne. “De pijn wordt teveel”, vertelde de Brit in tranen.

De drievoudig grandslamwinnaar, die al maanden moeite heeft om te herstellen van een heupoperatie, wil een punt achter zijn carrière zetten op Wimbledon. “Al weet ik niet of ik dit nog tot dan uithou”, aldus Murray.

De Brit is wel vastbesloten zijn eerste ronde op de Australian Open af te werken, al zou de wedstrijd tegen de Spanjaard Roberto Bautista Agut (ATP-23) dus wel eens zijn laatste kunnen zijn. “Ik voel me niet goed en vecht al lang. Ik voel al twintig maanden pijn en heb er alles aan gedaan om mijn heup te laten genezen, maar niets lijkt te zijn gelukt.”

Niet hetzelfde niveau

“Het gaat nu beter dan zes maanden geleden”, gaat Murray verder, “maar ik kan nog altijd niet spelen op hetzelfde niveau als vroeger.”

“Ik heb nood aan een doel, een einddoel. Ik speel al maanden zonder dat ik weet wanneer de pijn zal stoppen.”

Volgens Murray is opnieuw onder het mes gaan een optie, “maar dat zou ik enkel doen om minder pijn te voelen in mijn leven na het tennis”.

Dubbelcarrière?

Het idee om in de toekomst te focussen op een dubbelcarrière met zijn broer Jamie, veegde de Brit meteen van tafel. “Dat is uitgesloten”, klonk het.

Murray, die in 2005 zijn eerste professionele wedstrijd speelde, stond 44 weken lang op nummer 1, won de US Open in 2012 en Wimbledon in 2013 en 2016. Naast 44 ATP-titels veroverde hij ook twee keer het goud op de Olympische Spelen. Op de Australian Open stond hij vijf keer in de finale.

Bekijk hieronder integraal de persconferentie van Murray in Melbourne.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws