Home » Davis Cup » Verrassende nederlaag Bergs leidt tot 2-0 achterstand tegen Bolivië

Email

Zizou Bergs (ATP-191) heeft het onderspit moeten delven in zijn debuut in de Davis Cup. Hij verloor verrassend van de veel lager gerangschikte Boliviaan Murkel Dellien (ATP-1332).

Na de nederlaag van Ruben Bemelmans (ATP-221) tegen Hugo Dellien (ATP-144) was het de beurt aan debutant Bergs tegen Murkel Dellien. Bergs stond meer dan duizend plaatsen hoger gerangschikt en startte daarom als favoriet.

Dellien speelde evenwel sterk en won verrassend de eerste set met 6-4. In een spannende tweede set knokte Bergs zich met 6-4 terug in de partij.

In de beslissende derde set ging Bergs opnieuw door de opslag van zijn tegenstander. Bij een 2-1-voorsprong leek de Limburger op weg naar de zege maar toen kreeg hij last van krampen.

Dellien rook zijn kans en won ineens vijf spelletjes op rij. Na 2 uur en 23 minuten maakte de Boliviaan een einde aan de partij en bracht Bolivia zo op een verrassende 2-0-voorsprong.

Koen Bergs, de vader van Zizou gaf op Twitter toelichting bij de verrassende nederlaag: “Dellien speelde heel sterk, Zizou was nerveus en op zoek naar evenwicht. In de derde set kreeg Zizou ineens last van krampen. Nu is hij naar het ziekenhuis om voldoende vocht in zijn lichaam te krijgen. Hij gaf alles.”