Home » Geen categorie » Verrassende nederlaag voor Goffin in Mexico

Verrassende nederlaag voor Goffin in Mexico

Verrassende nederlaag voor Goffin in Mexico

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op het ATP-toernooi van Acapulco (Mexico, $1 491 310) heeft David Goffin (ATP-11) een verrassende nederlaag geleden tegen de Amerikaan Sam Querrey (ATP-40).

De als vijfde geplaatste Goffin kende een mindere dag tegen de 29-jarige Querrey. Onze Belg kon onvoldoende gebruik maken van zijn eerste service die Querrey stevig aanpakte. Goffin kon op zijn beurt profiteren van een minder goed draaiende tweede opslag van de Amerikaan. Dit mondde uit in heel wat breaks maar het was Querrey die de bovenhand haalde. De eerste set ging naar hem met 2-6.

In de tweede set werd er beter geserveerd maar Goffin moest zijn service één keer inleveren. Dat was voldoende voor Querrey om de wedstrijd te beslechten. Na 1u09 stond de 2-6, 3-6 uitslag op het scorebord. Het was de eerste keer dat Goffin verloor van Querrey, Goffin won de eerste twee ontmoetingen. Onze Belg ziet zo zijn kansen om terug te keren naar de top 10 in rook opgaan.

Nadal demonstreert en Cilic overleeft

Rafael Nadal (ATP-6) gaat een ronde verder. Hij gaf een tennisles aan de Italiaan Paolo Lorenzi (ATP-38). Na iets meer dan een uur wedstrijd stond de 6-1 en 6-1 eindscore vast. De als tweede geplaatste Spanjaard maakte de wedstrijd fraai uit (zie onder). Nadal komt in de kwartfinale uit tegen de Yoshihito Nishioka (ATP-86). Deze qualifier schakelde in de eerste ronde verrassend Jack Sock (ATP-18) uit.

Ook Marin Cilic (ATP-8) heeft zich geplaatst voor de kwartfinale. Hij ging in drie sets voorbij zijn landgenoot Borna Coric (ATP-64). Coric, die een tijd out was door een blessure, maakte het de boomlange Cilic knap lastig. Cilic wist de partij te winnen met 6-3, 2-6, 6-3. Hij neemt het in de kwartfinale op tegen Steve Johnson (ATP-26).

 

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
koen

koen

Meer nieuws