Home » Geen categorie » Verrassende nederlaag voor Mertens

Verrassende nederlaag voor Mertens

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Op het WTA-toernooi van Kuala Lumpur heeft Elise Mertens (WTA-69) een verrassende nederlaag geleden in de eerste ronde. Ze verloor van de Nederlandse Lesley Kerkhove (WTA-195).

De als zevende geplaatste Mertens had het niet gemakkelijk met de Nederlandse kwalificatiespeelster. In de openingset wist Kerkhove de break te forceren. Zelf kon Mertens geen enkel breakpunt bijeen tennissen. De Nederlandse won de eerste set met 4-6.

In de tweede set kwam Mertens op een 4-2 voorsprong. Kerkhove won drie games op rij en mocht serveren voor de set. Onze Belgische kon terugbreaken om terug op gelijke hoogte te komen. Opnieuw wist Kerkhove door de opslag van Mertens te gaan. Ook nu wist Mertens terug te breaken waardoor de tiebreak uitsluitsel moest brengen. Hierin was de Nederlandse de beste en na net geen anderhalf uur wedstrijd stond de 4-6, 6-7(4) eindscore vast.

Mertens (WTA D-91) komt nog in actie in het dubbelspel aan de zijde van Ipek Soylu (WTA D-75). Zij nemen het op tegen Jawairiah Noordin (WTA D-723) en Jessy Rompies (WTA D-262). Eerder vandaag moest Maryna Zanevska (WTA-122) al de duimen leggen in de eerste ronde.

koen

koen

MEER NIEUWS