Home » Grand Slam » Roland Garros » Verrassing alom! Topfavoriete Halep kansloos onderuit in vierde ronde

Verrassing alom! Topfavoriete Halep kansloos onderuit in vierde ronde

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Grote verrassing in de vierde ronde op Roland Garros! Eerste reekshoofd Simona Halep (WTA-2) liet zich verrassen door Iga Swiatek (WTA-54). De Poolse overklaste Halep volledig en gunde haar amper drie spelletjes.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

What a difference a year makes! Ook vorig jaar troffen Halep en Swiatek elkaar in de vierde ronde in Parijs, maar toen kon de Poolse amper één spelletje winnen. De 19-jarige Swiatek heeft intussen al wat meer grote matchen in de benen en dat merkte Halep meteen. Swiatek brak al snel door de service van de Roemeese en en liep vlot 4-1 uit. Ze overklaste Halep op alle vlakken en won vlot met 6-1.

Ook in de tweede set hield Swiatek de voeten stevig op de gaspedalen. Ze liep opnieuw meteen 2-0 uit. Halep probeerde aan te klampen, redde het ene het breakpunt na het andere, maar kon niet verhinderen dat Swiatek bij 3-1 een tweede keer door haar service ging. Wie dacht dat de Poolse bij 5-2 last zou krijgen van de stress, had het mis: ze serveerde zonder problemen uit.

“Het is een droom die uitkomt”, aldus Swiatek na de wedstrijd. “Dit is mijn favoriete toernooi.”

In de kwartfinale speelt de 19-jarige Swiatek tegen Kiki Betens (WTA-8) of Martina Trevisan (WTA-159).

Gunter Van Stappen

Gunter Van Stappen

MEER NIEUWS

Roberto Bautista Agut - © Richard van Loon (tennisfoto.net)

Vierde reekshoofd onderuit op European Open

Vierde reekshoofd Roberto Bautista Agut (ATP-20) heeft zich niet kunnen plaatsen voor de kwartfinale op de European Open in Antwerpen (België, ATP 250). De Hongaar Marton Fucsovics (ATP-39) was in drie te sterk voor de 33-jarige Spanjaard.

LEES MEER