Home » Geen categorie » Vesnina wint marathonpartij in Indian Wells

Vesnina wint marathonpartij in Indian Wells

Vesnina wint marathonpartij in Indian Wells

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

In een volledige Russische finale heeft Elena Vesnina (WTA-13) de titel gewonnen op het WTA-toernooi van Indian Wells (Verenigde Staten, $7 669 423). Ze versloeg na een slijtageslag Svetlana Kuznetsova (WTA-7). 

Vesnina kwam vol vertrouwen aan de bak in de finale tegen haar landgenote. Ze had reeds de scalp van Angelique Kerber (WTA-2) en Venus Williams (WTA-12) kunnen nemen in de voorgaande rondes. Beide speelsters hielden elkaar in evenwicht aan het begin van de wedstrijd. Met elk twee breaks op zak stevenden ze af op een tiebreak. Hierin kon Kuznetsova nipt de bovenhand halen: 6-7(6).

In de tweede set wist Kuznetsova al gauw op een 1-4 voorsprong te komen. Ze leek op even weg naar de titel in Indian Wells. Dat was buiten Vesnina gerekend die met een knappe remonte zes van de laatste zeven games wist te pakken. Vesnina kon de bordjes gelijk hangen door de set te winnen met 7-5.

Er vielen veel breaks te noteren langs beide kanten van het net in de beslissende manche. Ook hier moest Vesnina telkens vanuit een achterstand terugkomen. Na iets meer dan drie uur wedstrijd kon Vesnina als overwinnaar haar trofee in ontvangst nemen. De setstanden waren 6-7(6), 7-5, 6-4.

Comeback Queen

De comeback die ze maakte in de finale staat wat in verhouding met de comeback die ze vorig jaar maakte op de WTA-tour. Aan het begin van 2016 stond ze nog buiten de top 100 en verloor in de eerste kwalificatieronde van Indian Wells. Een halve finale op Wimbledon, een gouden medaille in het dubbelspel van de Olympische Spelen én de titel op het wereldkampioenschap dubbel later, wint ze nu dus de prestigieuze BNP Paribas Open. Dit was de eerst enkeltitel voor Vesnina sinds 2013.

Dubbeltitel n° 56 voor Hingis

Nog Zwitsers tennissucces in Indian Wells: Martina Hingis (WTA D-8) heeft haar 56e dubbeltitel behaald. De ondertussen 36-jarige Zwitserse won aan de zijde van de Taiwanese Yung-Jan Chan (WTA D-13) van Lucie Hradecka (WTA D-15) en Katerina Siniakova (WTA D-20) met 7-5 en 6-2.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
koen

koen

Meer nieuws