Home » Geen categorie » Veterane Schiavone juicht in Rio

Veterane Schiavone juicht in Rio

Veterane Schiavone juicht in Rio

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Francesca Schiavone (WTA-132) heeft het WTA-toernooi van Rio de Janeiro ($ 250 000) op haar naam geschreven. Op haar 35ste won de Italiaanse haar zevende WTA-titel.

Schiavone is inmiddels uit de top honderd gezakt, maar vecht nog steeds voor iedere overwinning. In 2010 won ze Roland Garros en in 2013 won ze haar laatste WTA-titel in Marrakech. Op het toernooi van Rio deden weinig echte toppers mee. Thuisspeelster Teliana Pereira (WTA-43) was het topreekshoofd, maar ging al in de eerste ronde onderuit. Geen enkele geplaatste speelster haalde de halve finale, en dus kregen we een verrassende finale tussen Schiavone en de Amerikaanse Shelby Rogers (WTA-131).

De 23-jarige Rogers begon het beste aan de finale, ze ging tweemaal door de opslag van haar tegenstandster en moest geen enkel breakpunt toestaan: 2-6. Schiavone gaf echter niet op en vocht zich terug in de wedstrijd, met 6-2 knokte ze zich terug in de wedstrijd. Ook in de derde set liet de Italiaanse knap tennis zien, ze stond geen enkel breakpunt meer toe en won de beslissende set met 6-2.

Schiavone was dolgelukkig met haar zevende titel, de zesde op gravel. Dankzij haar zege zal ze opnieuw de top honderd binnenkomen.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws