Home » ATP » [Video] Milos Raonic serveert ace-record Karlovic aan diggelen op Queen’s

[Video] Milos Raonic serveert ace-record Karlovic aan diggelen op Queen’s

[Video] Milos Raonic serveert ace-record Karlovic aan diggelen op Queen’s

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Milos Raonic (ATP-186) heeft een nieuw record gevestigd door 47 aces te slaan in zijn eersterondewedstrijd tegen Cameron Norrie (ATP-39) op de Queen’s Club Championships in Londen (Groot-Brittannië, ATP 500).

Raonic vestigde maandag een nieuw record voor het meeste aantal aces in een ATP-wedstrijd van drie sets. De Canadees sloeg maar liefst 47 aces in zijn overwinning op Norrie: het werd 6-7 (6), 6-3 en 7-6 (9).

Raonic won 86 procent van zijn eerste opslagpunten en behield al zijn zeventien opslagspellen.

(lees en kijk verder onder de tweet)

Bijzonder betekenisvol record

“Ik had elke ace nodig”, reageerde Raonic na afloop. “Mijn opslag is altijd mijn belangrijkste slag geweest. Dit kleine record is iets bijzonders, iets betekenisvols.”

“Ik ben blij dat er ook een overwinning achter staat, want misschien zou ik me anders voelen, of misschien wat zuurder als ik zoveel gratis punten kreeg en de wedstrijd alsnog had verloren.”

Vorige record op naam van opslagkanon Ivo Karlovic

Het vorige record – 45 aces – stond op naam van Ivo Karlovic, de Kroaat die bekendstond als opslagkanon en elk seizoen opnieuw een te duchten tegenstander was op gras. “Een goede opslag maakt een groot verschil”, weet Raonic. “Het is een groot deel van mijn spel. Zonder mijn service zou mijn carrière heel anders zijn, dus ik ben daar erg dankbaar voor, en ik probeer alles daarrond ook een beetje beter te maken.”

In de volgende ronde wacht Raonic de winnaar uit de partij tussen vierde reekshoofd Taylor Fritz (ATP-12) en de Japanse kwalificatiespeler Taro Daniel (ATP-85).

Samenvatting Milos Raonic vs. Cameron Norrie [eerste ronde ATP Londen 2024]

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws