Home » Grand Slam » Wimbledon » [Video] Svitolina in tranen na overwinning: “Een moeilijke dag voor het Oekraïense volk”

[Video] Svitolina in tranen na overwinning: “Een moeilijke dag voor het Oekraïense volk”

[Video] Svitolina in tranen na overwinning: “Een moeilijke dag voor het Oekraïense volk”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Elina Svitolina (WTA-21) staat in de kwartfinale van Wimbledon (Groot-Brittannië, Grand Slam). Gefeest werd er echter niet na haar overwinning op Wang Xinyu (WTA-42) uit China.

Svitolina, die Xinyu op maandag met 6-1 en 6-2 huiswaarts speelde, droeg een zwart lint tijdens de wedstrijd en barstte na afloop in tranen uit toen ze terugdacht aan de bomaanslag op een kinderziekenhuis in Kiev door het Russische leger eerder op de dag.

“Dit is een moeilijke dag voor het Oekraïense volk”, snikte de Oekraïense. “Ik heb goed gespeeld en ben blij dat ik heb gewonnen, want het was niet gemakkelijk om in deze situatie gefocust te blijven.”

(lees verder onder de video)

Goedkeuring van Wimbledon voor zwart lint

Svitolina droeg dus een zwart lint als eerbetoon aan de slachtoffers van de aanval in haar land, iets waar goedkeuring voor nodig is van het toernooi. “De beslissing werd vandaag (maandag) goedgekeurd door Wimbledon”, zei Svitolina, van wie een deel van haar familie nog in Oekraïne woont. “Ik denk dat het begrijpelijk is na zo’n massale aanval op mijn land.”

Oorlog als motivatie voor Svitolina

Svitolina is meer dan ooit gemotiveerd om goede resultaten te behalen. Ze wil het publiek naar eigen zeggen bewustmaken van de oorlog, die op 24 februari 2022 begon met de invasie van Rusland in Oekraïne. “Ik neem deel aan dit buitengewone evenement en moet nadenken over hoe ik het kan inzetten voor het Oekraïense volk. Mijn overwinning vandaag was een klein lichtpuntje dat het Oekraïense volk een moment van geluk bracht. Ik heb zoveel berichten ontvangen. Mensen zijn dankbaar voor mijn prestatie. Dit brengt me veel, laat ons zeggen… vreugde op deze droevige dag.”

In de kwartfinale zal Svitolina het opnemen tegen de nummer 4 van de wereld Elena Rybakina uit Kazachstan.

Tennisplaza i.s.m. L'Équipe en Victor Lengronne

Tennisplaza i.s.m. L'Équipe en Victor Lengronne

Meer nieuws