Home » Geen categorie » VIDEO – Zo verliepen de vorige twee confrontaties tussen Goffin en Nadal

VIDEO – Zo verliepen de vorige twee confrontaties tussen Goffin en Nadal

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

David Goffin (ATP-8) neemt het straks op de ATP Finals in Londen (Verenigd Koninkrijk, $ 8 000 000) op tegen niemand minder dan Rafael Nadal (ATP-1). Het wordt hun derde ontmoeting, maar hoe verliepen ook al weer de vorige twee confrontaties?

Het exhibitietoernooi in Abu Dhabi eind vorig jaar buiten beschouwing gelaten, keken Goffin en Nadal elkaar voor het eerst echt in de ogen in de halve finale van het ATP-toernooi van Monte Carlo (Monaco, $ 4 273 775). Onze landgenoot startte prima tegen de gravelkoning, maar verloor helemaal de pedalen na een onwaarschijnlijke blunder van umpire Mourier bij 3-2. ‘La Goff’ verliest vervolgens tien van de volgende elf spelletjes en druipt na anderhalf uur tennis af, 3-6 1-6.

Bekijk de hoogtepunten uit de partij tussen Nadal en Goffin hieronder vanaf 2:20.

Amper drie weken later staan beide heren opnieuw tegenover elkaar, nu in de kwartfinale van het ATP-toernooi van Madrid (Spanje, € 5 439 350). Goffin haalt in de eerste set zijn beste tennis boven en legt Nadal het vuur aan de schenen. Na een tiebreak en een set die liefst 1 uur en 11 minuten duurde trekt de Spanjaard toch het laken naar zich toe. In het tweede bedrijf stoomde Nadal door naar de overwinning mede dankzij een indrukwekkende zevende game, 6-7 (3) 2-6.

Bekijk de hoogtepunten uit de partij tussen Nadal en Goffin hieronder vanaf 0:30 (tot 1:55).

Steven Gijbels

Steven Gijbels

MEER NIEUWS