Home » Geen categorie » Vier Belgen naar kwartfinale in Koksijde

Vier Belgen naar kwartfinale in Koksijde

Vier Belgen naar kwartfinale in Koksijde

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Onze landgenoten zijn uitstekend op dreef op de Ricoh Men’s Trophy in Koksijde ($ 10 000). Vier Belgen strijden vrijdag om een plek in de halve finale.

Michael Geerts (ATP-442) kwam als tweede reekshoofd aan de start in Koksijde. In de eerste ronde was hij met 6-3 en 6-4 te sterk voor kwalificatiespeler Mats Uytterhoeven (NR). In de tweede ronde ging Geerts ook met 6-4 en 6-4 voorbij Victor Poncelet (ATP-1087) in een Belgisch duel. In de kwartfinale wacht opnieuw een landgenoot: Yannick Vandenbulcke (ATP-948), die twee keer won in twee sets van een Fransman.

Ook vierde reekshoofd Romain Barbosa (ATP-459) staat in de kwartfinale, na zeges tegen Maxence Bertimon (NR) met 6-3 en 6-2 en Benjamin Dhoe (ATP-1366) met 6-1 en 7-5. In de kwartfinale volgt een duel tegen Thomas Brechemier (ATP-1108).

Jonas Merckx - © Nick Verhaeghe
Jonas Merckx – © Nick Verhaeghe

Zevende reekshoofd Jonas Merckx (ATP-617) is de vierde landgenoot bij de laatste acht. Merckx versloeg Tom Farquharson (ATP-1398) met 7-5 en 6-2 en leidde met 6-1 en 5-2 tegen Daniel Glancy (ATP-1658), toen die de handdoek gooide. In de kwartfinale wacht een duel met het derde reekshoofd Tallon Griekspoor (ATP-452).

Ook in het dubbelspel kleurt de finale Belgisch. Omar Salman (ATP D-573) en Romain Barbosa (ATP D-1133) strijden tegen Jolan Cailleau (NR) en Carlos Di Laura (NR) om de titel.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws