Home » Rising Stars Tennis Tour » Vier Belgen plaatsen zich voor de kwartfinale in Knokke

Vier Belgen plaatsen zich voor de kwartfinale in Knokke

Vier Belgen plaatsen zich voor de kwartfinale in Knokke

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Zeven Belgen kwamen woensdag in actie tijdens het enkelspel in Knokke. Vier van hen plaatsten zich voor de kwartfinales.

De eerste wedstrijd van de dag ging tussen twee kwalificatiespelers, onze landgenoot Benjamin Dhoe en de Fransman Florian Lakat. De Belg nam een goede start in de eerste set en leidde met 5-3. De Fransman won vervolgens tien spelletjes op rij en plaatste zich zo voor de eerste keer in zijn carrière voor de kwartfinale van een $ 10.000-toernooi.

Omar Salman nam het op tegen lucky loser Bobbie De Goeijen uit Nederland. De Belg haalde het met twee maal 6-4.

Achtste reekshoofd Joris De Loore (foto) speelde tegen de Fransman Antoine Escoffier. De eerste set ging met 6-4 naar de Belg. In de tweede set gunde De Loore de Fransman zelfs ging enkel spelletje meer: 6-0.

Kwalificatiespeler Louis Cant nam het op tegen zesde reekshoofd, Scott Griekspoor uit Nederland. In de eerste set stond Cant op een 4-1- voorsprong. De Nederlander kwam terug en kon de eerste set binnenhalen in een tiebreak. De tweede set ging opnieuw naar de Nederlander: 6-3.

Vandaag stond er één Belgisch duel op het programma, Jonas Merckx tegen Sander Gillé. De eerste set ging gelijk op en een tiebreak moest voor de beslissing zorgen. Daarin was Merckx de betere met 7-4. De tweede set ging ook naar Merckx: 6-2.

Vijfde reekshoofd Julien Dubail plaatste zich zonder veel problemen voor de kwartfinale. Hij haalde het met 6-2 en 6-3 van de Duitser Lennart Zynga.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws