Home » Grand Slam » Australian Open » Vier Belgen wagen kans in kwalificaties Australian Open

Vier Belgen wagen kans in kwalificaties Australian Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Zizou Bergs (ATP-192), Ruben Bemelmans (ATP-212), Kimmer Coppejans (ATP-208) en Ysaline Bonaventure (WTA-235) proberen via de kwalificaties de hoofdtabel op de Australian Open te bereiken.

De loting voor de kwalificaties van de Australian Open is bekendgemaakt. Bij de mannen doen er drie Belgen mee. De Belgische nummer twee Bergs treft Vitaliy Sachko (ATP-244) uit Oekraïne. In 2019 won Sachko hun eerste onderlinge duel.

Coppejans speelt in de eerste ronde tegen twaalfde reekshoofd Tomas Martin Etcheverry (ATP-130). Vorig jaar klopte Coppejans de hoger gerangschikte Argentijn in de kwalificaties van Roland Garros.

Kimmer Coppejans - © Samer Alrejjal (Tennis Australia)
Kimmer Coppejans – © Samer Alrejjal (Tennis Australia)

Bemelmans neemt het in zijn eerste ronde op tegen de Portugees Nuno Borges (ATP-194). Het wordt hun eerste confrontatie.

Ruben Bemelmans - © Leo Stolck
Ruben Bemelmans – © Leo Stolck

Bij de vrouwen is Ysaline Bonaventure de enige landgenote in de kwalificaties. Ze tankte vertrouwen met de titel in Bendigo en ontmoet tiende reekshoofd Mihaela Buzarnescu (WTA-122) in de openingsronde. Ze zullen voor de eerste keer tegen elkaar spelen.

Ysaline Bonaventure en Paul Monteban - © Ysaline Bonaventure (Facebook)
Ysaline Bonaventure en Paul Monteban – © Ysaline Bonaventure (Facebook)

Maandag komen Bergs en Coppejans al in actie. Ze treden allebei aan op Court 15. Bergs speelt de derde match vanaf twee uur ‘s nachts Belgische tijd. Coppejans begint zijn partij als vijfde match vanaf twee uur ‘s nachts Belgische tijd.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS