Home » Geen categorie » Vier Belgische meisjes naar tweede ronde in Le Havre

Vier Belgische meisjes naar tweede ronde in Le Havre

Vier Belgische meisjes naar tweede ronde in Le Havre

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op het ITF-toernooi van Le Havre in Frankrijk ($ 10 000) hebben vier Belgische tennisspeelsters zich geplaatst voor de tweede ronde. Elise Mertens (WTA-218), Deborah Kerfs (WTA-651), Elyne Boeykens (WTA-947) en Michaela Boev (WTA-959) wonnen allemaal hun eerste-ronde-wedstrijd.

De vier Belgische speelsters zijn goed begonnen aan het graveltoernooi van Le Havre in het Franse Normandië. Eerste reekshoofd Elise Mertens had in haar eerste ronde geen problemen met de Hongaarse Agnes Butka (WTA-506). Mertens won haar match gemakkelijk met twee keer 6-1. De 20-jarige Deborah Kerfs (foto) had drie sets nodig tegen de hoger gerangschikte Chileense Daniela Seguel (WTA-484). Kerfs haalde het met 6-4,6-7 en 6-2 en vervoegde zo Mertens in de tweede ronde.

Elyne Boeykens werd als lucky loser uit de kwalificaties voor de hoofdtabel opgevist. Ze rekende in de eerste ronde met 6-2 en 6-1 af met kwalificatiespeelster Margot Yerolymos (WTA-1043). Michaela Boev overleefde de kwalificaties en versloeg in de eerste ronde gemakkelijk de Franse wildcard Schena Benamar (Geen ranking) met 6-2 en 6-0.

Mertens, Kerfs, Boeykens en Boev kennen ook al hun tegenstanders voor de tweede ronde. Mertens moet het opnemen tegen de Duitse Justine Ozga (WTA-677). Kerfs, Boeykens en Boev staan in de tweede ronde allemaal tegenover een reekshoofd. Kerfs treft het achtste reekshoofd, terwijl Boeykens en Boev moeten spelen tegen respectievelijk het vijfde en zesde reekshoofd.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws