Home » Geen categorie » Vier Belgische speelsters in actie in kwalificaties Wimbledon

Vier Belgische speelsters in actie in kwalificaties Wimbledon

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Greet Minnen (WTA-121), Ysaline Bonaventure (WTA-128), Marie Benoit (WTA-232) en Maryna Zanevska (WTA-189) proberen zich deze week vanuit de kwalificaties te plaatsen voor de hoofdtabel op Wimbledon.

Op Wimbledon is er op maandag geloot voor de kwalificaties bij de vrouwen. Vier Belgische speelsters hopen op een ticket naar de hoofdtabel via de kwalificaties.

Minnen en Bonaventure reekshoofd

Minnen is het vijftiende reekshoofd in het kwalificatietoernooi. Ze speelt in de eerste ronde tegen de Japanse Kurumi Nari (WTA-170). Bonaventure treedt aan als eenentwintigste reekshoofd en treft in de openingsronde de Amerikaanse Allie Kiick (WTA-212).

Ysaline Bonaventure - © Richard Van Loon (toptennis.photos)
Ysaline Bonaventure – © Richard Van Loon (toptennis.photos)

Moeilijke opgave voor Zanevska en Benoit

Zanevska en Benoit moeten aan de slag tegen hoger gerangschikte reekshoofden. Zanevska speelt tegen de Chinese Yafan Wang (WTA-118) die een tachtigtal plekjes hoger op de ranking staat. Benoit ontmoet vierentwintigste reekshoofd Olga Govortsova (WTA-133).

Vijf Belgen in actie op dinsdag

Op maandag werden alle geplande partijen op Wimbledon afgelast omwille van de regen. Daardoor zullen Kimmer Coppejans (ATP-183) en Ruben Bemelmans (ATP-208) hun openingsronde spelen op dinsdag als de weergoden het toelaten. Daarnaast staan de eerste partijen van Minnen, Bonaventure en Zanevska ook op het programma.

Ruben Bemelmans - © Leo Stolck
Ruben Bemelmans – © Leo Stolck

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS