Home » Geen categorie » Vier kwalificatiespeelsters brengen het totaal op dertien Belgische meisjes op hoofdtabel Astrid Bowl

Vier kwalificatiespeelsters brengen het totaal op dertien Belgische meisjes op hoofdtabel Astrid Bowl

Vier kwalificatiespeelsters brengen het totaal op dertien Belgische meisjes op hoofdtabel Astrid Bowl

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De hoofdtabel van de Astrid Bowl (Grade 1, Charleroi) bij de meisjes kleurt zwart-geel-rood nadat nog eens vier Belgen zich via de kwalificaties wisten te plaatsen voor het hoofdtoernooi. Zo komt de teller op dertien Belgische speelsters te staan.

Q2

Vijf meisjes wisten zich op zaterdag al te plaatsen voor de derde en laatste voorronde van de Astrid Bowl, terwijl zeven anderen zich op zondagvoormiddag nog voorbij hun tweede horde probeerden te worstelen.

Van die zeven wisten zich er nog eens drie zich naar de derde ronde te heisen. Zowel Cloë Ruette (ITF-1 183) als Vicky Geurinckx (ITF-1 951) deden wat van hen verwacht werd als reekshoofd (respectievelijk nummer twee en acht). Geurinckx rekende met twee keer 6-2 af met de Franse Marine Seuris (GR), terwijl Ruette landgenote Megan Bertrands (GR) al worstelend afhield: 6-3 en 7-6 (3). Laure Lin Glaude (GR) stuntte dan weer tegen het vijfde reekshoofd – de Zwitserse Lisa Kung (ITF-1 490) – om zich op één wedstrijd van de hoofdtabel te positioneren. Met sterke 6-0 en 6-4-cijfers wuifde ze Kung uit.

Voor Thea Dassy (GR), Margaux Maquet (GR) en zesde reekshoofd Anaïs Defossez (ITF-1 676) liep de tweede kwalificatieronde minder goed af. Tegen respectievelijk derde reekshoofd Ambre Feder (ITF-1 296), vierde reekshoofd Anne Knuettel (ITF-1 403) en Victoria Subev (GR) moesten ze zich verslagen tonen. Dassy keek tegen een 0-6 en 2-6-verlies aan, terwijl Maquet zich tevreden moest stellen met een 1-6 en 2-6. Deffosez verloor op haar beurt met 3-6 en 2-6.

Q3

Op die manier waren de Belgen met acht om mee te strijden voor de zes plaatsjes op de hoofdtabel. Victoria Smirnova (GR) stond daarbij op papier voor de moeilijkste opdracht tegen de Ierse Sophia Derivan (ITF-599), het eerste reekshoofd. Maar Smirnova ving haar goed op en smeerde haar een 6-1 en 6-4-verlies aan. Ook Ruette wist zich succesvol te plaatsen voor de hoofdtabel. In een Belgisch duel tegen Emeline De Witte (GR) had ze het in de eerste set nog knap lastig (6-7 (5)) alvorens ze het roer stevig in handen nam in de tweede set: 6-0. Rebecca Van Orshaegen (GR) en Geurinckx waren ook bij de gelukkigen die vanaf maandag op de hoofdtabel kunnen meestrijden. Van Orshaegen ging daarvoor vrij makkelijk met 6-0 en 6-2 voorbij landgenote Glaude. Geurinckx versloeg op haar beurt de Britse Victoria Subev (GR) met 6-3 en 6-2.

Pauline Demel (GR) en Elisabeth Chantraine standden net voor de finish. Tegen respectievelijk derde reekshoofd Feder en vierde reekshoofd Knuettel konden ze niet stunten. Demel verloor met een dubbele 2-6, waar Chantraine één game meer kon winnen. In haar partij werd het 3-6 en 2-6.

Hoofdtabel

Door hun overwinningen werden Smirnova, Ruette, Van Orshaegen en Geurinckx ook toegelaten op de hoofdtabel. Onder leiding van Lara Salden (ITF-63), die aangeduid is als zevende reekshoofd, strijden er nu maar liefst dertien landgenotes mee voor de titel. Naast Juliette Bastin (ITF-354) en Sophie Gerits (ITF-627) die ook al zeker waren van hun plaatsje, nodigde de organisatie verder ook nog Louise Wittouck (ITF-783), Victoria Kalaitzis (ITF-621), Lena Delfosse (GR), Mathilde Trigaux (ITF-1 086), Gitte Heynemans (ITF-805) en Lina Dullaert (GR) uit.

Lara Salden - © Philippe Buissin/IMAGELLAN
Lara Salden – © Philippe Buissin/IMAGELLAN

Wat er vanaf maandag ook gebeurt, België is sowieso al zeker van drie speelsters in de tweede ronde. Aan de ene kant is Lara Salden als reekshoofd namelijk vrijgesteld in de eerste ronde. Anderzijds besloot de loting om kwalificatiespeelsters Vicky Geurinckx en Victoria Smirnova aan elkaar te koppelen in de eerste ronde, net als Cloë Ruette en Juliette Bastin.

Overzicht

Q2: [2|wc] Cloë Ruette def. Megan Bertrands 6-3 7-6 (3)
Q2: Thea Dassy l.t. [3] Ambre Feder (FRA) 0-6 2-6
Q2: Margaux Maquet l.t. [4] Anne Knuettel (GER) 1-6 2-6
Q2: Laure Line Glaude def. [5] Lisa Kung (SUI) 6-0 6-4
Q2: [6] Anaïs Defossez l.t. Victoria Subev (GBR) 3-6 2-6
Q2: [8] Vicky Geurinckx def. Marine Seuris (FRA) 6-2 6-2

Q3: Victoria Smirnova def. [1] Sophia Derivan (IRL) 6-1 6-4
Q3: [2|wc] Cloë Ruette def. Emeline De Witte 7-6 (5) 6-0
Q3: Pauline Demel l.t. [3] Ambre Feder (FRA) 2-6 2-6
Q3: Elisabeth Chantraine l.t. [4] Anne Knuettel (GER) 3-6 2-6
Q3: Rebecca Van Orshaegen def. Laure Line Glaude 6-0 6-2
Q3: [8] Vicky Geurinckx def. Victoria Subev (GBR) 6-3 6-2

R1: [Q] Vicky Geurinckx vs. [Q] Victoria Smirnova
R1: [wc] Louise Wittouck vs. Juliana Valero (COL)
R1: [wc] Victoria Kalaitzis vs. Sophie Muntean (FRA)
R1: Sophie Gerits vs. Maja Chwalinska (POL)
R1: [wc] Lena Delfosse vs. Emelie Luisa Schwarte (GER)
R1: [Q] Cloë Ruette vs. Juliette Bastin
R1: [7] Lara Salden – bye
R1: [Q] Rebecca Van Orshaegen vs. Anastazja Rosnowska (GER)
R1: [wc] Mathilde Trigaux vs. Julia Goldberg (USA)
R1: [wc] Gitte Heynemans vs. Eleonora Molinaro (LUX)
R1: [wc] Lina Dullaert vs. Loudmilla Bencheikh (FRA)

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws