Home » Geen categorie » Vierde dag in Luxemburg is er te veel aan voor Wickmayer

Vierde dag in Luxemburg is er te veel aan voor Wickmayer

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Yanina Wickmayer (WTA-112) heeft zich op het WTA-toernooi van Luxemburg (Luxemburg, $ 250 000) niet kunnen plaatsen voor de tweede ronde. Heather Watson (WTA-81) bleek een maatje te groot.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Wickmayer knokte zich via de kwalificaties op de hoofdtabel in Luxemburg en werd uitgeloot tegen Watson. De 25-jarige Britse kon de voorbije twee maanden slechts één match winnen – op 22 september in Wuhan tegen Xin-Yun Han. Tegen ‘Wicky’ vond Watson echter haar betere tennis terug. Ze stak in amper 29 minuten de eerste set op zak met 2-6 en ook in het tweede bedrijf kreeg onze landgenote maar moeilijk een voet aan de grond. Na 1 uur en 5 minuten zat de partij erop, 2-6 1-6.

Het was het vijfde duel tussen Wickmayer en Watson. Onze landgenote was drie keer eerder de beste, onder andere in 2013 in Luxemburg. Vorig jaar in Miami triomfeerde Watson na een spannende driesetter (6-3 5-7 3-6). In de volgende ronde speelt de Britse tegen derde reekshoofd Anett Kontaveit (WTA-35).

Steven Gijbels

Steven Gijbels

MEER NIEUWS

Andrey Rublev - © Barcelona Open Banc Sabadell

Rusland wint derde Davis Cup

Rusland heeft voor de derde keer in de geschiedenis de Davis Cup gewonnen. Daniil Medvedev (ATP-2) en Andrey Rublev (ATP-5) klaarden de klus in de finale tegen Kroatië.

LEES MEER