Home » ITF » Vierde Mastertitel in vijf jaar voor Gérard

Vierde Mastertitel in vijf jaar voor Gérard

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Joachim Gérard (ITF Wheelchair-4) heeft voor de vierde keer de Wheelchair Singles Masters gewonnen.

In de finale van de Masters in Orlando (Verenigde Staten) was hij met 6-3 en 6-2 de betere van Alfie Hewett (ITF Wheelchair-6), de man die hem in 2017 van de titel hield.

“Ik haalde een goed niveau deze week”, aldus Gérard. “Ik slaagde erin kalm te blijven en heb getoond dat ik mentaal sterk kan zijn. Op deze manier moet ik blijven werken, elke dag opnieuw.”

“Het is mijne enige enkeltitel dit jaar, maar ik was niet met grote verwachtingen naar hier gekomen. Ik heb hard gewerkt de laatste drie maanden en mijn team en ik wilden zien hoe het zou lopen. We kijken vooral naar volgend jaar.”

Gérard was de laatste vijf jaar vier keer de beste op de Masters. In het dubbelspel kon de Belg (IF Wheelchair D-6) de titel niet pakken. Hij bereikte, met zijn Zweedse dubbelmakker Stefan Olsson (ITF Wheelchair D-8) wel knap de finale.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden