Home » European Open » Vierde reekshoofd onderuit op European Open

Vierde reekshoofd onderuit op European Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Vierde reekshoofd Roberto Bautista Agut (ATP-20) heeft zich niet kunnen plaatsen voor de kwartfinale op de European Open in Antwerpen (België, ATP 250). De Hongaar Marton Fucsovics (ATP-39) was in drie te sterk voor de 33-jarige Spanjaard.

In de tweede partij op Center Court kreeg het publiek een affiche voorgeschoteld tussen vierde reekshoofd Bautista Agut en de Hongaar Fucsovics. De Spanjaard kreeg als reekshoofd een vrijgeleide naar de tweede ronde, terwijl Fucsovics kwalificatiespeler Dennis Novak (ATP-114) in de eerste ronde opzijzette.

Fucsovics bereikte dit seizoen knap de kwartfinale in Wimbledon maar werd daarna vaak snel uitgeschakeld. Bautista Agut kende een seizoen met ups en downs maar geldt uiteraard als een van de outsiders voor de eindzege in Antwerpen omwille van zijn ervaring en zijn status als reekshoofd.

Fucsovics sloeg in de eerste set bij 2-2 de eerste kloof door op love te breaken. Bij 4-2 leek de Hongaar met 0-40 dichtbij setwinst maar Bautista Agut keerde terug. De Spanjaard redde breakballen en brak daarna. Bij 5-4 kreeg Bautista Agut zelfs twee setpunten maar Fucsovics werkte de de setballen weg.

(lees verder onder de tweet)

De set werd beslist in een tiebreak. Daarin nam Bautista Agut de beste start met 3-0 maar Fucsovics keerde terug tot 5-5. Toen sloeg de Hongaar echter een unforced error en maakte Bautista Agut de set af na iets meer dan één uur op het terrein.

(lees verder onder de tweet)

Fucsovics gaf zich echter niet gewonnen. In de tweede set redde hij eerst twee breakballen en daarna ging hij met twee breaks naar een 5-0-voorsprong. Bautista Agut herpakte zich echter en keerde terug tot 5-3. Fucsovics kon bij 5-3 wel de set uitserveren en een derde beslissende set afdwingen.

De Hongaar begon met een break meteen sterk aan de derde set. Hij bleef sterk serveren en zette met knappe winners bij 3-1 Bautista Agut opnieuw onder druk. Fucsovics verzilverde zijn derde breakbal in de game en kwam zo op een 5-1-voorsprong. Bautista Agut leek uitgeput en begon steeds meer fouten op te stapelen. Bij 5-1 klaarde Fucsovics de klus bij zijn vierde matchpunt op de opslag van zijn tegenstander.

(lees verder onder de instagrampost)

Na een spannende strijd van 2 uur en 21 minuten staat Fucsovics bij de laatste acht in Antwerpen In de kwartfinale speelt de kwartfinalist van Wimbledon tegen Lloyd Harris (ATP-32) die gemakkelijk Jan-Lennard Struff (ATP-50) opzijzette.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS