Home » Grand Slam » Vierde reekshoofd verliest vierde keer op rij in eerste ronde

Vierde reekshoofd verliest vierde keer op rij in eerste ronde

Tussen Daniil Medvedev (ATP-5) en Roland Garros (Frankrijk, Grand Slam) is het vooralsnog geen grote liefde. De Rus verloor voor de vierde keer op rij in de eerste ronde.

Medvedev stond in de eerste ronde tegenover Marton Fucsovics (ATP-63). De Hongaar nam de beste start en won de eerste set met 6-4. In de tweede set moest een tiebreak de beslissing brengen, Medvedev miste enkele punten en geraakte danig gefurstreerd. Hij kreeg al eerder een waarschuwing, en een point penalty werd hem fataal in de tiebreak: 7-6 (3).

In de derde set wist Medvedev wel zijn niveau op te krikken, hij haalde de set met 2-6 binnen. De opflakkering was echter van korte duur, Fucsovics trok in de vierde set met 6-1 aan het langste eind. De wedstrijd duurde 3 uur en 17 minuten.

Voor Medvedev was het de vierde nederlaag op rij in Parijs, hij kon nog nooit een wedstrijd winnen op Roland Garros. Voor Fucsovics was het zijn eerste zege tegen een top 10-speler.