Home » Grand Slam » Australian Open » Vierde ronde is eindstation voor Wickmayer

Vierde ronde is eindstation voor Wickmayer

Vierde ronde is eindstation voor Wickmayer

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Yanina Wickmayer (WTA-80) is er niet in geslaagd om voor de vierde keer op rij te winnen van de Roemeense Simona Halep (WTA-3). Ze vocht voor wat ze waard was, maar uiteindelijk plaatste de Roemeense zich in twee sets voor de kwartfinale.

In de eerste set moest Wickmayer al gauw tegen een 1-4 achterstand aankijken. Ze vocht terug tot 3-4, en wist bij 3-5 enkele setpunten af te weren op haar opslag. Halep had echter geen zenuwen en serveerde daarop de set uit: 4-6.

Ook in de tweede set speelde de Roemeense zo goed als foutloos, over de hele wedstrijd maakte ze amper 13 onnodige fouten, tegenover 21 voor Wickmayer. Ze bleef Wickmayer onder druk zetten op haar opslag en wist zo na 1 uur en 19 minuten een plaatsje in de kwartfinale te boeken: 4-6 en 2-6.

Toch mag Wickmayer terugkijken op een geslaagd toernooi. Ze behaalde in Melbourne haar eerste overwinningen van het seizoen en wist met Sara Errani (WTA-14) en Anastasia Pavlyuchenkova (WTA-25) twee reekshoofden te kloppen. De komende weken staan de Fed Cup en de Diamond Games op het programma van Wicky.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws