Home » Geen categorie » Vijf belgen naar tweede ronde in Binche

Vijf belgen naar tweede ronde in Binche

Vijf belgen naar tweede ronde in Binche

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

In Henegouwen is het Belgische ITF-toernooi ($ 10 000) van Binche van start gegaan met heel wat landgenoten. Vijf Belgen konden zich op gravel plaatsen voor de tweede ronde.

De Orange Trophy in Binche begon maandag met tien Belgen op de hoofdtabel. Niels Cleeren (Geen ranking) en Stijn Meulemans (ATP-1359) bereikten via de kwalificaties knap de hoofdtabel. Cleeren stuntte in de kwalificaties tegen de Nederlander Bobbie De Goeijen (ATP-1176) maar ging op de hoofdtabel onderuit tegen de Fransman Maxime Tabatruong (ATP-500), het zesde reekshoofd. Meulemans plaatste zich wel voor de tweede ronde. In een spannend Belgisch duel klopte hij Omar Salman (ATP-836) in een driesetter.

De twee Belgische reekshoofden bereikten vlot de tweede ronde in Binche. Eerste reekshoofd Julien Cagnina (ATP-301) haalde het met 6-3 en 6-4 van de Rus Andrei Plotny (ATP-862), terwijl derde reekshoofd Alexandre Folie (ATP-424) slechts vijf spelletjes liet liggen tegen Daniel Altmaier (ATP-957). Cagnina moet in de tweede ronde spelen tegen de Nederlandse kwalificatiespeler Botic Van De Zandschulp (ATP-1975). Folie speelt in de tweede ronde een Belgisch duel tegen Meulemans.

Verder konden nog twee opkomende talenten zich plaatsen voor de tweede ronde. Clement Geens (foto) (ATP-653) en Jolan Cailleau (Geen Ranking), allebei slechts 19 jaar, wonnen hun match in twee sets. Ze moeten nu allebei aan de bak tegen een reekshoofd. Geens staat in de tweede ronde tegenover zesde reekshoofd Tabatruong, terwijl Cailleau een duel speelt tegen achtste reekshoofd Juan Lizariturry (ATP-552). Voor Loïc Juszczak (Geen Ranking), Arnaud Neveux (Geen Ranking) en Sander Gillé (ATP-770) was het toernooi van Binche geen succes. Ze werden alle drie in twee sets meteen uitgeschakeld.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws