Home » Rising Stars Tennis Tour » Vijf Belgen scoren op nationale feestdag

Vijf Belgen scoren op nationale feestdag

Vijf Belgen scoren op nationale feestdag

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vijf Belgen hebben zich dinsdag voor de tweede ronde in Duinbergen geplaatst. Voor vier andere Belgen is het toernooi afgelopen.

Er stonden dinsdag twee Belgische duels op het programma. Eerste reekshoofd Julien Cagnina (ATP-294) nam het op tegen wildcardspeler Louis Cant (ATP-1475). West-Vlaming Cant won vorige week het enkeltoernooi van Duinbergen bij de heren 1 en had alvast een goede voorbereiding achter de rug. Hij startte sterk en won de felbevochten eerste set met 6-3. De 21-jarige Cagnina was ziekjes, maar kon de stand terug in evenwicht brengen door de tweede set te winnen met 6-2. Ook in de derde set werd het publiek verwend met mooie rally’s tussen beide spelers. Het eerste reekshoofd haalde uiteindelijk de derde set binnen met 6-0.

Ook het Belgische duel tussen Clément Geens (ATP-618) en Christopher Heyman (ATP-803) was felbevochten. De eerste set ging in tiebreak (7-3) naar Heyman, terwijl Geens de tweede set in tiebreak (7-0) binnenhaalde. De derde set werd vlot met 6-1 gewonnen door achtste reekshoofd Geens.

Omar Salman (ATP-792) (foto), winnaar van vorige week in Knokke, zet zijn zegereeks verder in Duinbergen. In de eerste ronde nam hij het op tegen de Fransman Victor Ouvrard (ATP-1694). Hij haalde het zonder veel problemen met 6-4 en 6-2.

Kwalificatiespeler Jolan Cailleau (ATP-2191) schakelde de Nederlander Bobbie De Goeijen (ATP-1174) uit in twee korte sets (6-3 en 6-0).

Stijn Meulemans (ATP-1116) klopte de hoger geplaatste Matthias Wunner (ATP-735) uit Duitsland met 6-4 en 6-1.

Olaf De Weerdt en Joran Vliegen geraakten niet voorbij hun tegenstanders. De Weerdt verloor van de Deen Simon Friis Soendergaard. Vliegen verloor in drie sets van zesde reekshoofd Jacob Grills uit Australië.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws