Home » Geen categorie » Vijf op een rij voor Boev

Vijf op een rij voor Boev

Vijf op een rij voor Boev

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Michaela Boev is aan een goede week bezig in Florida. Via de kwalificaties plaatste de 21-jarige Belgische zich voor de kwartfinales van de Orlando Women’s Tournament ($ 10 000).

Met haar 986ste plaats op de wereldranglijst viel Michaela Boev buiten de cut-off voor directe toegang voor het toernooi van Orlando. De Belgische werd doorverwezen naar de kwalificaties waar ze zich eerst zou moeten bewijzen. Boev deed dat echter met verve en dwong zonder al te veel problemen haar plaats op de hoofdtabel af.

Voor die hoofdtabel was de loting haar echter niet gunstig gezind. Met de Slowaakse Petra Rampre (WTA-280) kreeg ze namelijk een veel hoger gerangschikte speelster op haar bord. Maar na een moeilijke eerste set, kon Rampre het niveau van Michaela Boev niet meer bijbenen: 7-5 en 6-2.

In de tweede ronde wachtte de Braziliaanse Nathalia Rossi (WTA-496) Boev op. En hoewel er ook hier weer een rankingverschil van bijna 500 plaatsen was, werd het voor de Belgische toch niets meer dan een gezondheidswandeling. In totaal gunde Boev haar tegenstreefster twee games (6-0 en 6-2) om zo haar vijfde overwinning op een rij te boeken.

Haar beloning daarvoor is een plaatsje in de kwartfinales, waarin ze het zal moeten opnemen tegen de Argentijnse Catalina Pella (WTA-352). Zij speelden nooit eerder tegen elkaar. Anderzijds zal Boev met de punten die ze deze week al verdient heeft op 25 maart zo’n 100 plaatsen op de ranglijst omhoogschieten, tot ergens rond plaats 900.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws