Home » Exhibitie » Vijf op vijf: Clijsters maakt gehakt van Govortsova op WTT

Vijf op vijf: Clijsters maakt gehakt van Govortsova op WTT

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Kim Clijsters was zaterdagnacht opnieuw erg succesvol op de World TeamTennis (WTT). Ze won zowel in het enkel- als in het gemengd dubbelspel.

Dit keer keek Clijsters’ team de New York Empire de Springfield Lasers in de ogen. Op papier een hapklare brok aangezien Springfield nog maar één keer kon winnen en al enkele dagen op de laatste plaats op de ranglijst geparkeerd staat.

Met Olga Govortsova kreeg Clijsters in het enkelspel voor het eerst een speelsters buiten de top 100 tegenover zich in The Greenbrier. De 31-jarige Wit-Russische prijkte ooit wel op de 35e plaats, maar moet zich nu tevreden stellen met WTA-135.

Tegen het geweld van de Belgische was Govortsova alleszins niet opgewassen. Clijsters domineerde de hele partij en met haar forehand sloeg ze winner na winner. Ze gunde haar opponente uiteindelijk maar één spelletje: 5-1.

Gemengd dubbelspel

In het gemengd dubbelspel vormde Clijsters naar goede gewoonte een duo met de Brit Neal Skupski. Tegen de 43-jarige Zweed Robert Lindstedt en de 18-jarige Amerikaanse Catherine McNally werd het nipt 5-4.

Opnieuw twee overwinningen voor Clijsters die aan het einde van de rit ook mocht juichen met de New York Empire. New York versloeg Springfield Lasers met 21-15 en springt zo naar de derde plaats op de ranglijst.

De mooiste punten uit Clijsters vs. Govortsova

Samenvatting New York Empire vs. Springfield Lasers

De mooiste foto’s van de ontmoeting

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS