Home » Geen categorie » Vijf van de zeven Belgen naar kwartfinales in Tunesië

Vijf van de zeven Belgen naar kwartfinales in Tunesië

Vijf van de zeven Belgen naar kwartfinales in Tunesië

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Yannick Mertens (ATP-280), Clément Geens (ATP-830) en Omar Salman (ATP-886) hebben zich geplaatst voor de kwartfinales op het Futurestoernooi van El Kantaoui (Tunesië, $ 10.000). Julien Cagnina (ATP-272) verloor het Belgische onderonsje tegen Salman. Op het vrouwentoernooi staan Déborah Kerfs (WTA-651) en Britt Geukens (WTA-780) in de kwartfinales. Kwalificatiespeelster Fabiana Pitisci (geen ranking) werd in de tweede ronde kansloos uitgeschakeld.

Salman (foto) zorgde voor een grote verrassing in de tweede ronde door eerste reekshoofd Cagnina in twee sets te verslaan. De eerste set won de 18-jarige Salman met 6-4. De tweede set was spannender en werd beslist in een tiebreak (7-3). Tweede reekshoofd Mertens won zijn wedstrijd van de Franse kwalificatiespeler Jonathan Kanar (ATP-837) met 6-2 en 7-5. Ook de 19-jarige Geens zorgde voor een mooie prestatie. Hij klopte het achtste reekshoofd Matteo Marfia (ATP-781) uit Italië in drie sets, 6-1 6/7 (3) en 6-3.

In de kwartfinales nemen onze drie landgenoten het op tegen 18-jarige jongens. Mertens speelt tegen de Amerikaan Eduardo Nava (ATP-1158), Geens tegen vierde reekshoofd Theo Fournerie (ATP-492) uit Frankrijk en Salman tegen zesde reekshoofd, de Noor Viktor Durasovic (ATP-629). Salman verloor vorig jaar op een juniorentoernooi van de Noor in twee korte sets.

Op het vrouwentoernooi stootten twee van de drie Belgische meisjes door naar de kwartfinales. Zevende reekshoofd Kerfs kende weinig problemen met de Portugese Ines Murta (WTA-788) en won vlot met 6-3 en 6-4. Geukens haalde het met 2/6 6/4 en 6/4 van haar dubbelpartner, de Française Laetitia Sarrazin (WTA-838). Pitisci verloor met zware cijfers van de Spaanse Ainho Arucha Gomez (WTA-954).

In de kwartfinale neemt Kerfs het op tegen tweede reekshoofd Nuria Parrizas-Diaz (WTA-365) uit Spanje. Geukens speelt tegen kwalificatiespeelster Mihaela Buzarnescu (WTA-822) uit Roemenië. De Roemeense bereikte drie jaar geleden nog de 141e plaats op de wereldranglijst.

Ook in het dubbelspel presteren de Belgen goed. Het Belgische duo Cagnina (ATP D-484)/Vanneste (ATP D-1171) plaatste zich voor de halve finales. Daarin nemen ze het op tegen het tweede reekshoofd, het Russische duo Igoshin (ATP D-634)/ Medvedev (ATP D-655).

Geukens (WTA D-911) haalde aan de zijde van Sarrazin (WTA D-744) eveneens de halve finales. Zij zullen het opnemen tegen de Portugese Murta (WTA D-636) en de Noorse Stokke (WTA D-1243).

 

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws