Home » Davis Cup » Vijfde duel moet beslissen over Davis-Cup duel tegen Hongarije

Vijfde duel moet beslissen over Davis-Cup duel tegen Hongarije

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Het vijfde duel in de Davis Cup-ontmoeting tussen België en Hongarije moet beslissing brengen. Sander Gillé (ATP D-43) en Joran Vliegen (ATP D-36)  wonnen vanmiddag het dubbelspel, Kimmer Coppejans (ATP-154) verloor. De stand is daardoor 2-2. Ruben Bemelmans (ATP-222) vecht tegen Marton Fucsovics (ATP-84) het laatste duel uit.

Gillé en Vliegen brachten ons land vanmiddag op een 2-1-voorsprong. Ze wonnen in de Fonix Hall in Debrecen van Attila Balasz (ATP D-544) en Marton Fucsovics (ATP D-338): 3-6, 6-1 en 6-4.

Attila Balasz (ATP-76) bracht de ontmoeting nadien snel terug in evenwicht. Kimmer Coppejans (ATP-154) was niet opgewassen tegen de Hongaar en verloor met 3-6 en 0-6.

Het vijfde duel moet dus beslissing brengen over de ontmoeting. Daarin neemt Ruben Bemelmans (ATP-222) het op tegen Marton Fucsovics (ATP-84). De winnaar van het duel mag zich opmaken voor de finaleweek van de Davis Cup. Die wordt van 23 tot 29 november gespeeld in Madrid. De verliezer moet in september aan de bak in de play-offs van Wereldgroep I.

Gunter Van Stappen

Gunter Van Stappen

MEER NIEUWS