Home » Geen categorie » Vijfde titel voor Coppejans is een feit

Vijfde titel voor Coppejans is een feit

Vijfde titel voor Coppejans is een feit

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Kimmer Coppejans heeft zich in Antalya, Turkije voor de vijfde keer gekroond tot winnaar van een ITF-toernooi. In de finale had hij enkel in de eerste set moeilijkheden met de Fransman Enzo Couacaud.

Op het ITF-toernooi van Antalya ($ 10 000) had Kimmer Coppejans (ATP-255) zich zonder problemen weten te plaatsen voor de finale. In die finale startte hij dan ook als favoriet tegen Enzo Couacaud (ATP-452), het zevende reekshoofd. In de eerste set ging Couacaud echter goed mee op het niveau van Coppejans. Maar bij 5-5 schakelde Coppie een niveau hoger en pakte de volgende twee games om zo ook de eerste set te verzilveren: 7-5.

In de tweede set ging de Oostendenaar gewoon verder op zijn elan. Couacaud moest het spel ondergaan en kon Kimmer Coppejans niet meer in de problemen brengen. Even later kon Coppejans dan ook juichen: 6-2. Deze titel is al de vijfde in de nog prille carrière van Coppejans, de eerste van 2014 en ook meteen de eerste in het buitenland. Volgende week gaat hij in datzelfde Antalya echter al op zoek naar nummer zes.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws