Home » Geen categorie » Vinci zet Wickmayer makkelijk opzij in Portugal

Vinci zet Wickmayer makkelijk opzij in Portugal

Vinci zet Wickmayer makkelijk opzij in Portugal

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Yanina Wickmayer (WTA-58) heeft zich niet kunnen plaatsten voor de kwartfinale van de Portugal Open (International, $ 250 000). In de tweede ronde stootte ze op een sterke Roberta Vinci (WTA-20).

Wickmayer heeft goede herinneringen aan de Portugal open. In 2009 won ze daar namelijk haar allereerste WTA-titel, en dus kwam ze dit jaar met veel zin terug naar Oeiras. In de tweede ronde wachtte haar echter een moeilijke taak tegen vierde reekshoofd en gravelbeest Roberta Vinci. En dat bleek al meteen in de eerste set. Vinci stuurde en gunde Wickmayer niet veel. Met een droge 0-6 kwam Wicky amper in het spel voor. Ook in de tweede set liep het voor de Belgische niet van een leien dakje. Haar opslag blijft haar zorgenkindje. Acht dubbele fouten wegen in zeven servicegames zwaar door. Vinci sloeg er maar een en dat maakte haar een stuk sterker in haar eigen opslagspelletjes. Wickmayer kon in set twee toch twee keer haar opslag houden, maar dat volstond niet om Roberta Vinci in de problemen te brengen: 2-6.

Toch was de partij een pak spannender dan de score doet uitschijnen. Wickmayer mag dan misschien slechts twee games hebben gewonnen, maar in de servicegames van Vinci ging ze vaak goed mee. Met acht breakkansen doet ze zelfs beter dan de vijf van Vinci. Het grote verschil: Vinci benutte ze allemaal, Wickmayer geen enkele.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws