Home » ATP » Vliegen geeft voorsprong uit handen en grijpt naast halve finale in Lyon

Vliegen geeft voorsprong uit handen en grijpt naast halve finale in Lyon

Joran Vliegen (ATP D-89) heeft zich niet kunnen plaatsen voor de halve finale van het challengertoernooi in Lyon (Frankrijk, € 64 000 + H). Samen met Rameez Junaid (ATP D-166) gaf hij een voorsprong nog uit handen.

Vliegen en Junaid namen het in de kwartfinale op tegen de Spanjaarden Pedro Martinez (ATP D-180) en David Vega Hernandez (ATP D-172). Het Belgisch-Australische paar begon uitstekend aan de partij en wonnen de eerste manche comfortabel met 6-1.

In de tweede set gingen ze door op hun elan en snoepten meteen in het eerste spelletje de opslag van hun tegenstanders af. In het achtste spelletje knokten de Spanjaarden zich terug in de set en trokken de stand gelijk. In de eindfase van de tweede set konden Martinez en Vega Hernandez in extremis de set binnen halen.

Een supertiebreak moest de beslissing brengen en hierin haalde het Spaanse team de overwinning uiteindelijk eenvoudig binnen. Het werd 6-1, 5-7 en 3-10 na 1 uur en 18 minuten.