Home » Geen categorie » Vlotte start voor Bergs in Venezuela

Vlotte start voor Bergs in Venezuela

Vlotte start voor Bergs in Venezuela

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Zizou Bergs (ITF-126) is goed begonnen aan de Copa Banco de Venezuela (Grade 1). Onze landgenoot hoefde niet in actie te komen in de eerste ronde en plaatste zich voor de achtste finale in het enkelspel en de kwartfinale in het dubbel.

Vorige week boekte Bergs twee vlotte zeges op de 52nd Coffee Bowl (Grade 1, Costa Rica), waar hij strandde in de achtste finales. Ook deze week komt hij in actie op een Grade 1 toernooi. In Venezuela kwam hij aan de start als elfde reekshoofd, en hoefde zo niet in actie te komen in de eerste ronde.

In de tweede ronde nam Bergs het op tegen de Argentijn Juan Martin Jalif (ITF-124). De 16-jarige Limburger won vlot met 6-3 en 6-4 en moet het nu opnemen tegen de Mexicaan Jorge Nunez (ITF-425).

In het dubbelspel speelt Bergs aan de zijde van de Fransman Constantin Bittoun Kouzmine (ITF-81). Ze zijn als derde geplaatst en bereikten de kwartfinale dankzij een felbevochten overwinning tegen het Franse duo Jaimee Floyd Angel (ITF-212) en Clement Tabur (ITF-275): 7-5 3-6 en [10-6]. In de strijd om een ticket voor de halve finale neemt de Belgisch-Franse tandem het op tegen de Argentijnse zesde reekshoofden Tomas Martin Etcheverry (ITF-95) en Juan Bautista Oteguy (ITF-223).

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws