Home » Geen categorie » Vlotte winst voor Mertens in Istanboel

Vlotte winst voor Mertens in Istanboel

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Op het WTA-toernooi van Istanboel (Turkije, $ 250 000) heeft Elise Mertens (WTA-65) zich geplaatst voor de tweede ronde. Ze versloeg de Oekraïense Kateryna Kozlova (WTA-132) in twee sets. 

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Mertens is het zesde reekshoofd op de TEB BNP Paribas Istanbul Cup. Vorig jaar moest de Belgische in de kwalificaties van het WTA-toernooi in het Zweedse Båstad nog het onderspit delven tegen Kozlova. Vandaag was het echter Mertens die de lakens uitdeelde. Na net anderhalf uur wedstrijd stond de 6-4, 6-1 eindscore vast. In de volgende ronde komt Mertens uit tegen gravelspecialiste Sara Errani (WTA-110).

Later vandaag komt Maryna Zanevska (WTA-116) nog aan de bak in de eerste ronde. Zij moet het opnemen tegen de thuisspeelster Çağla Büyükakçay (WTA-181). Ook Kirsten Flipkens (WTA-93) moet vandaag de baan op. De Belgische werkt haar tweede ronde af tegen de Roemeense Irina-Camelia Begu (WTA-33).

In het dubbelspel speelt Flipkens (WTA D-78) aan de zijde van Eugenie Bouchard (WTA D-1013) tot slot nog de eerste ronde in het dubbeltoernooi. Zij moeten aan de slag tegen Anna Kalinskaya (WTA D-131) en Lidziya Marozava (WTA D-99).

koen

koen

MEER NIEUWS