Home » Xtra » Vlugge vijf: Lleyton Hewitt

Vlugge vijf: Lleyton Hewitt

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Na een carrière van meer dan vijftien jaar hangt de 34-jarige Lleyton Hewitt zijn racket aan de haak. Afgelopen week strandde hij in het enkelspel voor een laatste keer in de tweede ronde van de Australian Open én maakte hij voor Tennisplaza België tijd om vijf ‘vlugge’ vragen te beantwoorden.

Wat is jouw favoriete app van het moment?
“Australian Rules Football. Dat is een app waarbij je met een team kan deelnemen aan een virtuele competitie. Ik moet m’n team continu op- en bijstellen, dus daar ben ik wel vrij intensief mee bezig. Ik heb wel niet zo veel apps als m’n kinderen, die zijn daar écht bezeten in.” (lacht)

Wat is jouw favoriete song van het moment?

“Ik ben een grote fan van de Australische zanger Guy Sebastian. Hij was de eerste winnaar van ‘Australian idol’ en is net als ik afkomstig uit Adelaide. Vorig jaar nam hij voor ons land trouwens deel aan het Songfestival. Hij heeft enkele goede nummers, maar m’n favoriet is ‘Battle scars’.”

Als je voor één dag een vrouw kon zijn: wie zou je dan zijn en wat zou je doen?

“Waarschijnlijk mijn vrouw. Het zou makkelijk zijn als ik wist wat er in haar hoofd speelde en zo ontdek ik meteen hoe ik als man voor haar ben!” (lacht)

Streaker Wimbledon-finale 2002 - © Google
Streaker Wimbledon-finale 2002 – © Google

Wat is het meest gênante moment uit je leven?
“Tijdens mijn finale op Wimbledon (2002, nvdr.) verscheen er plots een streaker op het veld. Hij liep mijn richting uit, maar de stoelscheidsrechter hield hem tegen. Dat was redelijk beschamend. Je verwacht zoiets niet en op zo’n moment is het vooral belangrijk dat je je focus niet verliest. Ik heb m’n lach toen wel moeten inhouden.”

Wie is jouw favoriete speelster… op de WTA Tour?
(lacht) “Ana Ivanovic. Zij is niet alleen knap, maar ook echt héél tof. Wat mij betreft is zij de leukste op de Tour.”

‘t Eén of ‘t ander?

Facebook of Twitter?
“Twitter. Enkele jongere collega’s van m’n Davis Cup-ploeg hebben mij dat aangesmeerd vorig jaar. Facebook heb ik niet. Ik begrijp er ook niet veel van. Misschien ben ik gewoon te oud.”

Bier of wijn?
“Bier. En nee, geen Belgisch, maar Australisch bier! (lacht) Je moet Coopers maar eens proberen. Dat komt uit mijn streek. Belgische bieren zijn niet slecht, maar niets in België is zo goed als in Australië.” (lacht)

De bergen of de zee?
“De zee. Ik woon er vlakbij en ik ben verzot op surfen.”

Een hond of een kat?
“Een hond. Ik had vroeger altijd een hond. Mijn kinderen willen nu een nieuwe, maar aangezien ik nog iets te veel moest reizen het afgelopen jaar, hebben we dat telkens uitgesteld. Na de Australian Open halen we er misschien eentje in huis.”

Een Grand Slam winnen of nummer 1 van de wereld worden?

“Wellicht ga ik toch voor de Grand Slam omdat zoiets voor altijd is. Nummer 1 word je, maar die plaats verlies je na een tijd weer. Het blijft wel een moeilijke keuze.”

Vlugge vijf: Lleyton Hewitt (audiosnip)

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS