Home » Xtra » Vlugge vijf: Maria Sharapova

Vlugge vijf: Maria Sharapova

Vlugge vijf: Maria Sharapova

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vanaf maandag verdedigt de Russische Maria Sharapova (WTA-2) haar titel op Roland Garros, het tweede grandslamtoernooi van het jaar. Tussen twee trainingssessies door, legden wij haar nog snel vijf vlugge vragen voor.

Waar hou jij je mee bezig als je niet aan het tennissen bent?
“Met mijn snoepjes! Ik heb veel vrije tijd en dan doe ik niets liever dan brainstormen met mijn team over hoe we het merk Sugarpova bekender en grootser kunnen maken. Bovendien geeft het mij de nodige afleiding.”

Welke smaak vind je niet lekker?
“Dit klinkt misschien vreemd als Russische, maar ik haat… wodka! Eigenlijk ken ik best veel landgenoten die geen wodka lusten. Ik durf het wel eens te drinken gemixt met een ander drankje, maar nooit puur.”

Wat is het leukste aan het vele reizen als tennisster?
“Het haalt mij uit mijn comfort zone. Ik herinner mij dat ik ooit in Tokio was en niet wist waar ik was. Ik sprak de taal niet en er hingen amper wegwijzers. En als er al hingen, kon ik ze niet lezen. Dat was een énorm avontuur. Ik hou ervan om te verdwalen!” (lacht)

Heb je een hobby waarvan niemand weet heeft?
“Ik hou van fotografie en overal waar ik kom, maak ik zo veel mogelijk foto’s met mijn Leica C en mijn GSM. Ik heb zelfs een eigen fotoblog en zit ook op Instagram.”

Is er iets wat je verzamelt?
“Moderne kunst. Ik ben een fan van musea en kocht in Londen ooit een echte litho van Picasso.”
 

‘t Eén of ‘t ander?

iOS of Android?
BlackBerry! Geen enkele GSM heeft een beter toetsenbord.

Orde of chaos?
Ik heb een hekel aan rommel. Mijn huis is modern, maar warm aangekleed. Ik probeer het aantal prulletjes en rommel echt tot het minimum te beperken.

De zee of de bergen?
De zee. Ik hou van de natuur en heb het ook graag lekker warm.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws