Home » ATP » Volgende slachtoffer: geen Laver Cup in 2020

Volgende slachtoffer: geen Laver Cup in 2020

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

De organisatie van de Laver Cup heeft op Twitter aangekondigd dat het toernooi niet zal doorgaan dit jaar. Het wordt verplaatst naar 2021.

Het schrappen van de Laver Cup dit jaar is volgens de officiële mededeling wel geen rechtstreeks gevolg van de coronacrisis, maar een noodzaak omdat andere toernooien verplaatst werden. “Deze beslissing komt er na wijzigingen in de internationale tenniskalender die een planningsconflict met andere grote internationale tennisevenementen met zich meebrachten”, aldus Laver Cup voorzitter Tony Godsick.

“We wilden deze beslissing niet langer uitstellen omdat we zekerheid willen brengen voor onze fans, spelers, sponsors, media, partners, medewerkers, vrijwilligers en de fantastische stad Boston”, voegt Godsick er nog aan toe.

Roger Federer: “De juiste beslissing”

Roger Federer, mede bezieler van de Laver Cup, reageert teleurgesteld, maar begripvol. “Het is jammer dat deze editie met een jaar wordt uitgesteld, maar op dit moment is het de juiste beslissing. Ik kijk alvast uit naar volgend jaar om voor het eerst in Boston aan de Laver Cup deel te nemen.”

De vierde editie van de Laver Cup zal plaatsvinden van 24 t.e.m. 26 september, opnieuw in het Amerikaanse Boston.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS