Home » Nieuws » Volgende week overleg over uitstel of annulatie Wimbledon

Volgende week overleg over uitstel of annulatie Wimbledon

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

De All England Lawn Tennis Club (AELTC) zal volgende week in noodoverleg bespreken of Wimbledon verplaatst of afgelast zal worden. “Alle scenario’s liggen op tafel”, klinkt het.

Groot-Brittannië is sinds deze week in lockdown om het coronavirus te bestrijden. COVID-19 maakt er steeds meer slachtoffers en bedreigt daardoor ook de organisatie van Wimbledon, dat normaal gezien van 29 juni tot 12 juli zou plaatsvinden.

De All England Lawn Tennis Club (AELTC), dat instaat voor de organisatie van Wimbledon, heeft bekendgemaakt dat het de gevolgen van het coronavirus voor de organisatie van Wimbledon op de voet volgt: “De AELTC kan bevestigen dat het alle scenario’s voor Wimbledon 2020 bekijkt. Uitstel of annulatie van Wimbledon als gevolg van de uitbraak van COVID-19, behoort ook tot de mogelijkheden.”

“We werken nauw samen met de Britse regering en de publieke gezondheidsdiensten om hun advies op te volgen. We begrijpen de mogelijke impact van COVID-19 en de noodmaatregelen van de regering op de organisatie van Wimbledon. Onze gedachten zijn bij iedereen die getroffen is door deze crisis.”

“Een noodoverleg van het bureau van de AELTC is gepland voor volgende week. Tijdens dit overleg zal er een beslissing genomen worden. Hierbij is de openbare gezondheid het belangrijkste criterium. We staan in nauw contact met de LTA, de ATP, WTA, ITF en de andere grand slams.”

“Op basis van het advies van de gezondheidsautoriteiten, is uitstel van Wimbledon niet zonder risico of moeilijkheid. Een toernooi achter gesloten deuren is formeel uitgesloten.”

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS