Home » Grand Slam » Vondrousova verrast met Wimbledonwinst

Vondrousova verrast met Wimbledonwinst

Vondrousova verrast met Wimbledonwinst

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De Tsjechische Marketa Vondrousova (WTA-42) heeft Wimbledon (Groot-Brittannië, Grand Slam) op haar naam geschreven. Ze klopte favoriete Ons Jabeur (WTA-6) in twee sets.

De 24-jarige Vondrousova stond in Wimbledon in haar tweede grandslamfinale, in 2019 stond ze in de finale op Roland Garros. In Wimbledon moest ze het opnemen tegen Jabeur, die haar derde grandslamfinale speelde.

Beide dames begonnen zenuwachtig aan de eerste set en hadden het moeilijk om hun opslagspelletjes te winnen. Jabeur liep 2-4 uit, maar underdog Vondrousova pakte vier spelletjes op rij en greep de eerste set met 6-4.

In de tweede set was het opnieuw Jabeur die een kloofje sloeg naar 1-3, maar Vondrousova bleef knokken voor elk punt. Jabeur kon haar zenuwen niet te baas en moest met 6-4 het hoofd buigen. De finale duurde 1 uur en 20 minuten.

(lees verder onder de tweets)

“Dit is de pijnlijkste nederlaag uit mijn carrière”, zei Jabeur, die in tranen uitbarstte. “Ik ga niet opgeven en proberen om een Grand Slam te winnen”, vervolgde ze.

(lees verder onder de tweets)

Vondrousova is de eerste ongeplaatste speelster die Wimbledon wint. “Ik weet niet goed wat er gebeurt, het is een onbeschrijfelijk gevoel. Vorig jaar had ik een ernstige blessure, ik ben blij dat ik op dit niveau kan terugkomen en bedank iedereen die me gesteund heeft”, zei de Tsjechische winnares.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws