Home » Geen categorie » Voormalig tenniskampioene Novotna sterft op 49-jarige leeftijd

Voormalig tenniskampioene Novotna sterft op 49-jarige leeftijd

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Voormalig Tsjechisch tennisster Jana Novotna is op 49-jarige leeftijd overleden. Het ex-nummer twee van de wereld bereikte op Wimbledon in 1998 haar hoogtepunt. 

Novotna stierf op 19 november omringd door haar familie in haar thuisland. Ze leed al een tijd aan kanker en na een lange strijd, moest ze het hoofd uiteindelijk buigen. De Tsjechische won in 1998, op Wimbledon, haar enige Grand Slam in het enkelspel, een droom die uitkwam. In het dubbelspel kon ze zestien grandslamtoernooien winnen, in het damesdubbel en dubbel gemengd. Ze was gedurende 67 weken het nummer één in het dubbelspel. In het enkelspel was haar hoogste notering de tweede plaats.

In 1999 stopte ze met professioneel tennis, maar bleef wel actief in het wereldje. Op de BBC gaf ze commentaar tijdens Wimbledon van 2000 tot 2002. Samen met onder meer Martina Navratilova speelde ze nog wel een aantal demonstratiewedstrijden. Haar publieke optredens waren echter sterk teruggedrongen de laatste jaren.

“Jana was een inspiratie voor iedereen die de kans kreeg om haar te leren kennen, zowel op als naast het veld”, zei Steve Simon, de CEO van de WTA.

“Haar ster zal altijd schijnen in de geschiedenis van de WTA. Onze deelneming en gedachten zijn bij de familie van Jana.”

 

koen

koen

MEER NIEUWS