Home » Grand Slam » Australian Open » Voormalig winnares Azarenka moet meteen inpakken in Melbourne

Voormalig winnares Azarenka moet meteen inpakken in Melbourne

Voormalig winnares Azarenka moet meteen inpakken in Melbourne

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Victoria Azarenka (WTA-13) heeft haar goede vorm van 2020 voorlopig niet kunnen meenemen naar dit jaar. Op de Australian Open ging de Wit-Russische, het twaalfde reekshoofd, meteen onderuit tegen de Amerikaanse Jessica Pegula (WTA-61)

Azarenka, die de Australian Open won in 2012 en 2013, moest na aankomst in Melbourne twee weken in harde quarantaine nadat ze op een van de vluchten zat waar een coronabesmetting werd vastgesteld. Daarna kwam ze in actie op de Grampians Trophy, waar ze haar eerste wedstrijd moeizaam won. Voor haar tweede match gaf Azarenka forfait met een rugblessure, zeker met de Australian Open in het vooruitzicht.

Aanvankelijk leek er in haar eerste ronde tegen Pegula geen vuiltje aan de lucht. Azarenka liep snel 5-2 uit, maar toen sputterde de motor. De Amerikaanse vocht zich terug en won vijf games op rij. Ook de tweede set was spannend, maar het was uiteindelijk Pegula die na 1 uur en 39 minuten met 7-5 en 6-4 mocht zegevieren.

“Ik ben teleurgesteld dat ik niet kon presteren op de manier zoals ik kan. Dat is hard om te accepteren omdat ik weet dat ik beter, veel beter, kan spelen”, aldus Azarenka. “Tegelijkertijd heb ik alles geprobeerd om klaar te zijn voor de wedstrijd, maar helaas is het voor mij niet gelukt vandaag.”

Azarenka is het hoogste reekshoofd dat tot nu toe is uitgeschakeld op de Australian Open. Ook vandaag verloor de Griekse Maria Sakkari (WTA-23, 20ste reekshoofd) haar eerste ronde van de Française Kristina Mladenovic (WTA-52). Gisteren vloog 23ste reekshoofd Angelique Kerber (WTA-25) er ook al uit.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Gunter Van Stappen

Gunter Van Stappen

Meer nieuws