Home » Geen categorie » Voormalige top 50-speler één jaar geschorst na cocaïnegebruik

Voormalige top 50-speler één jaar geschorst na cocaïnegebruik

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

De Internationale Tennisfederatie (ITF) heeft Daniel Evans (ATP-108) een schorsing opgelegd van één jaar. De 27-jarige Brit testte in april positief op het gebruik van cocaïne.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Eind juni maakte Evans bekend dat hij op 24 april betrapt werd op een verboden middel bij een controle buiten competitie in Barcelona. “Ik heb een fout gemaakt en moet de consequenties aanvaarden. Het is belangrijk om te weten dat dit volledig buiten het tennis gebeurde. Ik bied mijn excuses aan”, zei de Brit destijds.

Evans werd voorlopig geschorst en kreeg gisteren van de ITF de definitieve uitspraak te horen. De Brit kreeg een schorsing opgelegd van één jaar. Doordat die schorsing met terugwerkende kracht geldt, kan Evans op 24 april 2018 in principe al terug in actie komen.

Evans startte uitstekend aan het seizoen. Hij bereikte de vierde ronde op de Australian Open en op het ATP-toernooi van Sydney stond hij in de finale. In maart prijkte hij nog op de 41e plaats op de wereldranglijst.

Steven Gijbels

Steven Gijbels

MEER NIEUWS

Andrey Rublev - © Barcelona Open Banc Sabadell

Rusland wint derde Davis Cup

Rusland heeft voor de derde keer in de geschiedenis de Davis Cup gewonnen. Daniil Medvedev (ATP-2) en Andrey Rublev (ATP-5) klaarden de klus in de finale tegen Kroatië.

LEES MEER