Home » ITF » Voorzitter Rising Stars Tennis Tour vzw: “Alles doen om onze toernooien te redden”

Voorzitter Rising Stars Tennis Tour vzw: “Alles doen om onze toernooien te redden”

Voorzitter Rising Stars Tennis Tour vzw: “Alles doen om onze toernooien te redden”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Begin januari kon je op Tennisplaza lezen dat de Rising Stars Tennis Tour (RSTT) ophoudt te bestaan. Christophe Verhaeghe, voorzitter van de Rising Stars Tennis Tour vzw, wil de bewuste ITF-toernooien echter nog steeds laten doorgaan. “We zijn volop in onderhandeling met mogelijke nieuwe sponsors”, vertelt hij aan Tennisplaza.

Het einde van de RSTT lijkt dus vooralsnog niet in zicht, ondanks dat BNP Paribas Fortis haar budget voor het project voor dit jaar volledig schrapte. “Sinds 2011 was BNP Paribas Fortis onze hoofdsponsor”, vertelt Verhaeghe. “Dankzij hun ondersteuning hebben heel wat Belgische spelers en speelsters de voorbije jaren de kans gekregen om door te breken. Helaas moest BNP met spijt in het hart afscheid nemen van ons gezamenlijk project.”

Ambitie

Verhaeghe wil echter niet bij de pakken blijven zitten en heeft de ambitie een vervolg te breien aan de succesvolle Tour. “Het circuit zoals dat bestond in 2018, waarbij verschillende clubs het RSTT-kwaliteitslabel kregen, bestaat niet meer”, gaat Verhaeghe verder. “De clubs die deel uitmaakten van dat circuit zijn echter nog steeds vragende partij om ITF-toernooien te organiseren.”

“Momenteel zijn we volop bezig met het onderzoeken hoe we onze jonge Belgische atleten kunnen blijven ondersteunen, rekening houdend met de veranderingen binnen het internationale tennis circuit. De onderhandelingen met mogelijke nieuwe sponsors lopen volop. In februari verwacht ik hierover uitsluitsel, maar ondanks de korte deadline zullen we er alles aan doen om de door ons georganiseerde toernooien te laten doorgaan in 2019.”

Populair concept

De RSTT was de voorbije jaren een erg populair concept in tennis minnend België. O.a. Xavier Malisse, Steve Darcis (ATP-321), Kimmer Coppejans (ATP-214), Zizou Bergs (ATP-419) en Ruben Bemelmans (ATP-113) sprokkelden ATP-punten op de Tour. Wie interesse heeft om het project mee te ondersteunen, kan contact opnemen met Verhaeghe via verhaeghe.christophe@telenet.be.

Rising Stars Tennis Tour - © Nick Verhaeghe
Rising Stars Tennis Tour – © Nick Verhaeghe

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws