Home » Geen categorie » Vrijdag de dertiende brengt geluk voor Gillé en Vliegen

Vrijdag de dertiende brengt geluk voor Gillé en Vliegen

Vrijdag de dertiende brengt geluk voor Gillé en Vliegen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Sander Gillé (ATP D-233) en Joran Vliegen (ATP D-231) hebben hun dertiende dubbeltitel samen veroverd op het Futurestoernooi van Cherkassy in Oekraïne ($ 10 000). Gillé (ATP-783) klopte Vliegen (ATP-537) ook in het enkeltoernooi en stootte zo door naar de halve finale.

Gillé en Vliegen vormen al een tijdje een succesvolle tandem en bereikten in Cherkassy in Oekraïne opnieuw de dubbelfinale. De Belgische topreekshoofden konden op uitgerekend vrijdag de dertiende hun dertiende dubbeltitel samen veroveren.

Het werd geen ongeluksdag voor Gillé en Vliegen. In de finale waren ze met 6-3, 4-6 en 11-9 te sterk voor de tweede reekshoofden, het Zwitsers-Oekraïense duo Antoine Bellier (ATP D-410) en Vladyslav Manafov (ATP D-308). Gillé reageerde achteraf tevreden op de nieuwe titel: “13de dubbeltitel samen met Joran Vliegen vandaag op vrijdag de dertiende!” Het is ook al hun vijfde dubbeltitel samen dit seizoen.

Vòòr de dubbelfinale, stonden Gillé en Vliegen tegenover elkaar in de kwartfinale in het enkeltoernooi. Gillé startte als underdog tegen derde reekshoofd Vliegen en verraste zijn dubbelpartner. Hij snelde in de eerste set naar 6-1 en maakte de partij in de tweede set met 7-5 af. In de halve finale moet de 25-jarige Gillé aan de bak tegen het Zwitserse vijfde reekshoofd Bellier (ATP-583) die in de dubbelfinale verloor tegen Gillé en Vliegen.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws