Home » Nieuws » Vrijdag opnieuw tennis in Melbourne, supertiebreak in derde set bij vrouwen

Vrijdag opnieuw tennis in Melbourne, supertiebreak in derde set bij vrouwen

Vrijdag opnieuw tennis in Melbourne, supertiebreak in derde set bij vrouwen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De wedstrijden op de zes voorbereidingstoernooien op de Australian Open in Melbourne worden vrijdag hervat. Vandaag/donderdag werd er niet gespeeld omdat zowat zeshonderd spelers, officials en medewerkers in quarantaine moesten in afwachting van een negatieve test. Het wordt een propvol programma, bij de vrouwen vervangt een supertiebreak een eventuele derde set.

Vrijdag staan er maar liefst 58 wedstrijden op het programma in Melbourne. Op de Margaret Court Arena zijn er zelfs acht vrouwenwedstrijden geprogrammeerd. Elise Mertens (WTA-20) komt als laatste in actie op dat court. In haar kwartfinale van de Gippsland Trophy treft ze Elina Svitolina (WTA-5).

Om het schema niet helemaal in de war te sturen, heeft Tennis Australia beslist dat bij de vrouwen een eventuele derde set geschrapt wordt. Die zal vrijdag worden vervangen door een supertiebreak, zoals in het dubbelspel. De speelster die als eerste tien punten wint, met twee punten verschil, wint de derde set.

Vandaag/donderdag werden in Melbourne alle wedstrijden geschrapt nadat een medewerker van een spelershotel positief had getest op het coronavirus. Zowat honderdzestig spelers en speelsters die in het Grand Hyatt Hotel verbleven, moesten vandaag een test laten afnemen. In afwachting van het resultaat moeten ze in quarantaine.

Gunter Van Stappen

Gunter Van Stappen

Meer nieuws