Home » Olympische Spelen » Vroeg olympisch einde voor Muguruza en Ferrer

Vroeg olympisch einde voor Muguruza en Ferrer

Vroeg olympisch einde voor Muguruza en Ferrer

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Twee Spaanse reekshoofden zijn verrassend uitgeschakeld in het olympische tennistoernooi in Rio De Janeiro. Bij de vrouwen ging derde reekshoofd Garbiñe Muguruza (WTA-4) onderuit, terwijl bij de mannen zevende reekshoofd David Ferrer (ATP-12) zijn koffers moet pakken.

Muguruza moest in haar achtste finale aan de bak tegen de Puerto Ricaanse Monica Puig (WTA-34). De Spaanse nummer vier van de wereld had duidelijk een complete offday en werd met twee keer 6-1 verpletterd door Puig.



Zevende reekshoofd David Ferrer (ATP-12) stond in zijn tweede ronde tegenover de veel lager gerangschikte Rus Evgeny Donskoy (ATP-84). Ferrer begon goed aan de partij met een 6-3-zege in de eerste set. Donskoy kwam echter eerst terug in een tiebreak en maakte daarna de partij met 7-5 af. Door de exit van Ferrer, lijkt het mannentoernooi in Rio stilaan op een slagveld. Maar liefst vijf reekshoofden zijn al uitgeschakeld: eerste reekshoofd Novak Djokovic (ATP-1), vijfde reekshoofd Jo-Wilfried Tsonga (ATP-9), zevende reekshoofd Ferrer, veertiende reekshoofd Jack Sock (ATP-23) en dertiende reekshoofd Philipp Kohlschreiber (ATP-28) (door een blessure).

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws