Home » Geen categorie » Vroege exit voor Goffin en Malisse in Montreal

Vroege exit voor Goffin en Malisse in Montreal

Vroege exit voor Goffin en Malisse in Montreal

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

David Goffin (ATP-86) en Xavier Malisse (ATP-118) zijn er niet in geslaagd om door te stoten naar de tweede ronde van het Masters toernooi van Montreal ($3.496.085). Goffin verloor van tiende reekshoofd Tommy Haas, Malisse van de thuisspeler Jesse Levine. Malisse loopt zo een ontmoeting met Rafaël Nadal mis, die in Canada zijn wederoptreden maakt.

Goffin, die zich wist te plaatsen via de kwalificaties, trof het niet bij de loting. De 35-jarige Haas in dit jaar aan een topseizoen bezig. De eerste set ging gelijk op, Goffin moest 3 breakpunten wegwerken, maar kon toch een tiebreak uit de brand slepen. Die ging echter nipt naar de Duitser met 6-7(4). In de tweede set verloor Goffin één keer zijn opslag, voldoende om de partij te beslissen. Na 1 uur en 28 minuten ging de overwinning naar Haas met 6-7(4) 3-6.

Malisse geraakte in extremis op de hoofdtabel na een reeks afzeggingen, en had bij winst uitzicht op een duel met de heroptredende Rafaël Nadal. In de eerste ronde moest hij het opnemen tegen thuisspeler Jesse Levine (ATP-132) die een wildcard kreeg van de organisatie. Met de steun van het publiek stuntte de Canadees echter, en pakte hij de eerste set met 4-6. In de tweede set drong Malisse nog aan, maar in de tiebreak was Levine de sterkste 6-7(4).

Malisse is dringend op zoek naar enkele overwinningen om zijn vertrouwen en ranking te boosten. In Winston Salem zal hij deelnemen aan de kwalificaties. Goffin komt reeds een week eerder in actie tijdens de kwalificaties voor Cincinnati.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws