Home » Australian Open » Grand Slam » Waarom Djokovic de Australian Open wint

Waarom Djokovic de Australian Open wint

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Het is eindelijk weer die tijd van het jaar waarop we ons elke dag kunnen vergapen aan internationaal toptennis. Met de Australian Open gaat ook meteen de eerste Grand Slam van het nieuwe seizoen van start. Wie volgt Roger Federer (ATP-3) en Caroline Wozniacki (WTA-3) op in Melbourne? Misschien wel dé ultieme kanshebber bij de mannen: Novak Djokovic (ATP-1).

Djokovic, die reeds zes finales speelde voor evenveel titels in Melbourne, vangt de 103e editie aan als nummer 1 op de ATP-ranking. De Serviër beleefde in 2018 een seizoen met twee gezichten. Vandaag lijkt hij echter opnieuw in de vorm van zijn leven.

Als voorbereiding koos Nole voor het tornooi van Doha (Qatar, ATP 250). In de halve finale ging hij er daar echter verrassend uit tegen Roberto Bautista Agut (ATP-24). En toch, als we naar de statistieken van de top 3 bij de mannen kijken, beschikt de Serviër over het hoogste winstpercentage op hardcourt met 85,69% tegenover 78,99% voor Rafael Nadal (ATP-2) en 82,55% voor z’n Zwitserse concurrent Roger Federer (ATP-3).

Je geld inzetten op een zevende eindoverwinning voor Djokovic lijkt dus geen verloren zaak. En je kan er nog veel winst mee rapen ook bij onze partner Ladbrokes.

Tennisplaza

Tennisplaza

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden