Home » Padel » Waarom is padel op korte tijd zo populair geworden?

Waarom is padel op korte tijd zo populair geworden?

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Als we het hebben over populaire sporten, dan is padel ongetwijfeld dé sport van het moment. De afgelopen maanden is de balsport, die een mix van tennis en squash is, enorm populair geworden.

Niet alleen zijn er intussen heel wat mensen die padel spelen, ook het aantal clubs waar je padel kan spelen is enorm toegenomen. Wat maakt padel nu zo populair en is het écht zo leuk als wordt beweerd?

Weinig ervaring verreist

Eén van de belangrijkste redenen waarom mensen zo graag padel spelen, is ongetwijfeld het feit dat je er weinig tot geen ervaring voor nodig hebt. Zowat iedereen die interesse heeft in het spelletje, kan beginnen spelen, jong en oud. Dat je padel zowel binnen als buiten kan spelen en dat de regels vrij eenvoudig zijn, is alleen maar mooi meegenomen.

Verder heb je voor padel ook erg weinig materiaal nodig buiten – uiteraard – een racket en ballen. Sportieve kleding en aangepaste schoenen kunnen vanzelfsprekend niet ontbreken. Op zoek naar degelijk materiaal? Online vind je de beste kwaliteit en heel wat websites bieden zelfs kortingen aan waardoor je goedkoper kan winkelen, zoals deze website van Knack.

Optimale verbranding van calorieën

Zoals elke sport heeft ook padel vanzelfsprekend een invloed op het lichaam van de speler. Wist je dat je tijdens een spelletje padel van ongeveer een uur tot wel bijna 600 calorieën kan verbranden als je ongeveer 70 kg weegt? Bij tennis ligt dat gemiddelde ongeveer 100 calorieën minder en bij squash zelfs om en bij de 200 calorieën.

Tennisplaza

Tennisplaza

MEER NIEUWS